Ma to smysl

Text
Editor
Anketa
Home
Help
Musíte být zalogováni.
<< < 0/1 > >>
16 příspěvků
24.11.2008 00:05
evolutionn
Admin

treba mat k tomu vztah a nejake to citenie
23.11.2008 20:57
ikonka
Uživatel

Jasne ze se v tom pohrabu, delam to sice asi jinymi cestami nez autor ( tak 30x pomaleji) ale vysledek je stejny.
23.11.2008 20:22
libanon42
Uživatel

Saku: no nebudem to tu rozpisovat pretoze by to bolo trochu off ::p) ale ked chces tak sa v tom pohrabes alebo mi napis a jeto ::)
23.11.2008 20:14
ikonka
Uživatel

Dik za tip, uz to chapu, ale ten tutor je na mne strasne rychly, moc nechapu ty jednotlive modelovaci kroky, protoze to asi neni tutor pro zacatecniky.
23.11.2008 18:48
libanon42
Uživatel

www.duber.tv pozri si tutorial na modelovanie kresla, staci ak si ho len pozries a bude ti vsetko jasne ::). Pre mna bolo najtazsie pochopit ze vsetko co potrebujes mas priamo vo viewporte...ziadne dalsie menu nalavo napravo...nic...vsetko riesis pravym tlacikom..cize shift/ctrl+prave tlacitko...ked sa to naucis pouzivat tak viac ti netreba, no mozno este par tlacitiek do shelfu a mozes ist ::)

A rozdhone to aspon skus s grafikou, ja toho vobec nelutujem, robim to co ma bavi a dokazem sa uzivit ::)
23.11.2008 15:56
ikonka
Uživatel

Krom toho jsem neobevil zpusob jak neco vyrenderovat, window - rendering editors nefunguje.
23.11.2008 15:38
ikonka
Uživatel

editováno 23.11.2008 15:52:55
libanon42: Pred chvili jsem nainstaloval mayu 2008 unlimited a celkem jsem zklamany. Modelovani mi vubec neprijde lepsi nez maxu a chybu mi tam ty siroke moznosti, napr. u booleanovskych operaci, ktere jeste k tomu dost blbnou, i v tutoru je to popsano stylem, kdyz to zmizne, zkuste to znovu, kdyz opet, restartujte a zkuste znovu, coz je dost podivne. Celkove mi to prijde jako trochu chudsi verze maxu, coz je asi dost chybna uvaha, ale vypada to tak :/ Ale zase na druhou stranu je ovladani dost intuitivni a celkem rychle jsem se zoerientoval v prostredi, manipulaci s viewporty a dalsimi vecmi. Dve otazky, da se nejak a) vytvorit objekt s presne danymi velikostmi, abych to nemusel dodatecne nastavovat? b) Da se nejak nastavit menu modelovani do prava, misto neustaleho klikani na horni listu, alespon volba modu selekce atd.?
23.11.2008 15:16
libanon42
Uživatel

Saku: ja som robil v maxovi asi 4 roky a teraz som musel prejst na mayu..zo zaciatku to bolo na grcanie ale po dvoch modeloch som zabudol ako sa modeluje v maxku ::D. Radsej chod do mayi ako do maxka, modelovanie je tam na rovnakej urovni ked ne na vyssej ::p), sice ma to este par chyb ale to bude asi len mnou ::)
23.11.2008 12:59
BranoA
Uživatel

Saku: samozrejme kazdemu vyhovuje nieco ine, myslim ze niekde bol raz aj nejaky thread kde sa porovnavali jednotlive 3Dckove programi a skusenosti s nimi, a za seba mozem povedat aj ked sice robim s maxom ze nevidim dovod preco by maya bola ako zla volba. cize ano maya je dobra volba :) aj ked nemam nic ani proti volbe maxka, ale priame skusenosti s mayou nemam ale moj ,,vnutorny pocit,, je ze maya ma asi trochu navrch ::) ale aj tak by som asi za ju uz za max nemenil ...
23.11.2008 10:22
ikonka
Uživatel

Diky za odpovedi. Je dobra volna Maya? Konkretne Maya 2008 Unlimited? Procital jsem clanky srovnavajici ruzne softwary a Maya z nich vychazela vcelku dobre, a kromne toho je cenove mnohem prijatelnejsi nez max.